Afstanden rondom eiland keukens

Eiland keukens - De afstanden rond een kookeiland ten opzichte van de kastenwand en de muren worden maar al te vaak te krap aangehouden. Laden kunnen dan niet meer open als u er achter blijft staan. Vaatwasserdeuren komen tegen de muur of kastenwanden aan bij het openen. Of iedereen moet aan de kant om de koelkastdeur te kunnen openen. Kortom er zijn veel problemen door onduidelijkheden over de ruimte rondom een kookeiland. De oplossing is en blijft om een keukenspecialist om advies te vragen maar hier geven we op voorhand enkele tips en waar u rekening mee dient te houden wanneer u een eilandkeuken overweegt.

Eilandkeuken 

Hou rekening met het aantal personen die regelmatig koken en werken rondom het kookeiland. Voor maximaal 2 personen kunt u de minimale maten van 95cm aanhouden. Voor elke persoon extra dient u 15cm extra te berekenen tot de maximale maat van 200cm is bereikt voor 7 personen extra. Met 10 of meer personen kunt u de ruimte van 200cm blijven handhaven.

De meest ideale maat is 120cm wanneer dit niet haalbaar is hou dat in ieder geval meer ruimte aan de buitenzijde aan.

Hou aan één kopkant minimaal 30cm aan, vanaf 45cm wordt het mogelijk om er door heen te kunnen lopen. Tegen de muur aanzetten kan ook maar gaat wel te kosten van het ruimtelijk effect.

Hou aan de andere kopkant minimaal 100cm doorloopruimte aan, hierdoor kunt u elkaar passeren.

De mooiste diepte maat voor een kookeiland is 100cm maar 90cm is ook prima. Voor de diepte van een kastenwand is 60cm nodig om er inbouwapparaten in te kunnen plaatsen.

Meer voorbeelden van eilandkeukens met verschillende afstanden en afmetingen

 

 

 

 

 

 

Error parsing XSLT file: \xslt\showroomkeukens-small.xslt