Graniet of composiet aanrechtbladen

Er is nog veel onduidelijkheid over graniet en composiet steen onder de mensen die voor keukens oriënteren. Veel mensen denken dat composiet een soort kunststof is en plaatsen het dan onder de categorie "plastic". Het valt dan altijd tegen voor die mensen als ik vertel dat composiet iets meer kan kosten dan graniet. 

Composiet→ stukjes graniet in een kunst cementhars geperst. Dit materiaal is dichter qua structuur dan de meeste granietsoorten en vlekvorming is uitgesloten. Composietsteen kan geleverd worden in wat meer minimalistische kleuren die toch een natuurlijke uitstraling hebben. Zeker de matte uitvoeringen zijn nu gewild, het composiet wordt; opgeruwd, gezoet, gebrand of geborsteld. Het composiet wordt dan wel gevoeliger voor vlekken. 

Graniet→ een plak steen gedolven uit een berg. Graniet komt uit alle windstreken van de wereld en elke soort heeft z'n specifieke eigenschappen. Graniet is wel de hardere steensoort, de zachtere soort wordt marmer genoemd. Marmer wordt in de regel niet gebruikt voor aanrechtbladen. 

De keukens die we tegenwoordig verkopen worden vrijwel altijd met een aanrechtblad van composiet geleverd. Logisch omdat de prijzen van steen nog maar ietsjes meer kost dan een kunststof werkblad. Meestal zo'n € 100,- p/M1. Iedereen die een keuken wil kopen en een kunststof  aanrechtblad wil kiezen zou ik willen adviseren om te informeren naar composietsteen van 2cm dik. In ons geval kost dit net zoveel als een kunststof aanrechtblad.

 

 Showroomkeuken 11 d' Luxe Eiland Keuken foto 2

Composiet steen in de kleur wit D'luxe Eiland Keuken

Error parsing XSLT file: \xslt\showroomkeukens-small.xslt