Guusje Nederhorst foundation steunen

Guusje Nederhorst

Guusje Nederhorst Foundation

Nadat Guusje Nederhorst haar middelbare school heeft doorlopen is ze vooral bekend geworden met haar rol als Roos Alberts-de Jager in de soap Goede tijden, slechte tijden. Daarnaast zat ze met GTST-collega's Babette van Veen en Katja Schuurman in de meidengroep Linda, Roos & Jessica. Hiermee zong ze de nummer 1-hit Ademnood. Guusje trouwde met Dinand Woesthoff, zanger van de band Kane. Op 34-jarige leeftijd overleed ze aan borstkanker in haar woonplaats Scheveningen. Guusje was in haar korte leven erg begaan met de kansarme kinderen in ons eigen land en vond dat hier nog geen enkele aandacht voor bestond.

 Tovertuinen 1

 In de laatste maanden voor haar dood was ze bezig met het schrijven van een kinderboek en bijbehorende cd. Haar verhalen zijn gebundeld in het voorleesboek Woezel en Pip, een boek voor jonge kinderen met in de hoofdrol de twee hondjes. Het boek is ruim één jaar na haar dood uitgegeven.

 

 Tovertuinen 2

 Dinand Woesthoff heeft de 'Guusje Nederhorst Foundation' opgericht. Een gedeelte van de opbrengst van alle 'Woezel en Pip'-artikelen en -boekjes gaat daar naartoe en zal gebruikt worden voor kinderen die op wat voor manier dan ook hulpbehoevend zijn. In Nederland wonen een heleboel 'vergeten' kinderen. Je ziet ze niet. Je hoort ze niet. Deze kinderen wonen in allerlei opvangcentra en achterstandswijken door heel het land. De Guusje Nederhorst Foundation zet zich in voor kinderen van 0 tot 8 jaar die een moeilijke kindertijd doormaken en door een onveilige of instabiele thuissituatie noodgedwongen verblijven in onpersoonlijke, sobere opvangcentra in Nederland. De Guusje Nederhorst Foundation toveren hun leefruimtes op tot een fijne, vrolijke dagelijkse omgeving die "Tovertuinen" genoemd worden.

 Tovertuinen 3

 Wij van Bossma Keukens hebben onlangs aangeboden om een steentje bij te dragen. Op het voorstel om keukens te sponsoren voor de reeds bestaande Tovertuinen of de toekomstige Tovertuinen is enthousiast gereageerd. We zullen in de toekomst de Guusje Nederhorst foundation vaker onder de aandacht gaan brengen. En daar waar we kunnen, de Guusje Nederhorst foundation te ondersteunen voor een betere en kleurrijkere toekomst voor deze hulpbehoevende kinderen.