Rechte keukens zijn weer helemaal in

De rechte keuken is weer terug van weggeweest. Voor de jaren 70 kenden we alleen nog maar de rechte keuken. Daarna werd de hoekkeuken geïntroduceerd en in bijvoorbeeld de jaren '30 woningen werd de deur tussen de gang dicht gemetseld. De muur tussen de keuken en de kamer moest wijken om een open hoekkeuken te kunnen creëren. Verder werden de nieuwbouwwoningen zodanig gebouwd dat er een hoekkeuken geplaatst kon worden.

We zijn nu de hoekkeukens beu. We willen het liefst alle apparaten op ooghoogte, veel schuifladen en geen onhandige ruimte verslindende hoekkast in de keuken. Een recht aanrechtblok met elders een grote kastenwand voor de apparaten is dan een voor de handliggende oplossing. De apparaten kunnen allemaal op ooghoogte worden ingebouwd, denk aan; een stoomoven, een combioven en een inbouw koffiezetmachine op een rij in drie of meer hoge kasten. De hoekkast maakt plaats voor een veel efficiëntere brede ladekast.

Kortom onze wensen zijn groter geworden, we willen meer apparaten en efficiëntere opbergruimten de rechte keuken is hiervoor vaak de perfecte oplossing.

voorbeeld van een rechte keuken met kastenwand: 

Error parsing XSLT file: \xslt\showroomkeukens-small.xslt