Siemens vaatwassers zeolith drogen

 

Siemens introduceert afwasautomaat met ideale combinatie

Zeolith® -droogsysteem en7 literwaterverbruik in één apparaat 

 Met de nieuwe energiezuinige afwasautomaat is het de Siemens ontwikkelaars gelukt om twee baanbrekende technologieën te combineren. In de nieuwe afwasautomaat zijn het nieuwe waterbesparingssysteem en het Zeolith® droogsysteem van Siemens voor het eerst gecombineerd in één apparaat. Dit heeft geresulteerd in zeer lage verbruikswaarden: per afwas is nog maar zeven liter water en 0,73 kWh stroom nodig. Maar deze eco-afwasautomaat springt niet alleen zuinig om met water en energie, ook het afwasresultaat mag er zijn: met de nieuwe 'glansDroog' toets biedt Siemens nu een extra functie voor hoogglanzend glas- en vaatwerk! 

 

 

Ils beste getest door de Stiftung Warentest [1], bekroond met de prestigieuze innovatieprijs voor klimaat en milieu van het Duitse Ministerie van Milieu en de 'Energieprijs' van de deelstaat Beieren: de afwasautomaten met Zeolith® - met gebruikmaking van het natuurlijk mineraal zeoliet - zijn onmiskenbaar toppers op het gebied van stroombesparing, afwas  en droogresultaat en gebruiksgemak. Met het programma Eco50°Cis slechts 0,73 kWh aan stroom voldoende om 13 standaardcouverts af te wassen. Dat is niet alleen 30 procent zuiniger dan de standaard label A, maar op dit moment zelfs wereldwijd ongeëvenaard. Bovendien bieden de nieuwe Zeolith® automaten ook topprestaties op het gebied van waterverbruik. Met slechts zeven liter per afwas brengen ze het er duidelijk beter vanaf dan conventionele afwasautomaten. Ter vergelijking: een moderne doorsnee afwasautomaat heeft circa12 literwater per afwas nodig, een 15 jaar oud apparaat maar liefst20 liter

Wonderbaarlijke watervermenigvuldiging

Dat bij zulke lage verbruikswaarden ook het afwasresultaat op het vertrouwde topniveau ligt, is voor Siemens vanzelfsprekend. Toch is het eigenlijk een klein wonder. Het lage verbruik komt namelijk tot stand door het innovatieve, in eigen huis ontwikkelde systeem voor wateropslag en  beheer. Dit systeem is ontworpen om een minimale hoeveelheid water maximaal te benutten. Helder spoelwater wordt bijvoorbeeld opgeslagen en bij de volgende afwas gebruikt voor het voorspoelen. Al met al circuleert het systeem de gebruikte zeven liter water zo slim dat het effect ervan met een veelvoud toeneemt: tot4100 literom precies te zijn. Niets staat nu nog een smetteloos afwasresultaat in de weg.

 

Nieuw: de optie 'glansDroog'

Ook indrukwekkend: het droogresultaat van de innovatieve Zeolith® technologie. Stiftung Warentest heeft in nr. 4/2010 van haar maandblad geconcludeerd dat vaatwassers met Zeolith®-functie vrijwel perfect drogen. "Dat is vooral prettig bij plastic voorwerpen, waar vrijwel geen watervlekken op achterblijven", aldus de testgebruikers [2]. Iedereen die graag gasten ontvangt, zal blij zijn met de nieuwe functie 'glansDroog'. Eén druk op de knop is voldoende om vaat  en glaswerk nog meer glans te geven. Dat is vooral te danken aan een verder geoptimaliseerd droogproces. Maar, of 'glansDroog' nu wel of niet wordt gebruikt, dankzij de Zeolith® technologie is de vaat aan het eind van het programma minder heet dan bij conventionele afwasautomaten, zodat deze zonder lang afkoelen kan worden uitgeruimd.

 Siemens vaatwasser

 

 

Meer over Siemens inbouwapparatuur:

Siemens inleiding reeks over Siemens

Siemens Oven nu met TFT-display

Siemens Flexinduction mooie oplossing

Siemens Stille afzuigkan met cleanAir

Siemens kleine vaatwasser part 1

Siemens kleine vaatwasser part 2

Error parsing XSLT file: \xslt\showroomkeukens-small.xslt